Pahasti tehty

Adlibris:
5/5

Seppo Jokisen ”Pahasti tehty” on Koskinen-sarjan 27. osa, joka jälleen kerran vahvistaa Jokisen paikan Pohjoismaiden parhaiden rikoskirjailijoiden joukossa. Tämä teos on erityisen odotettu, sillä se tuo päähenkilönsä, komisario Sakari Koskisen, kohtaamaan menneisyyden virheitä ja haasteita, jotka vaikuttavat myös nykyhetkeen.

Juoni ja hahmot

Jokisen tarina keskittyy henkirikokseen, joka aluksi vaikuttaa täydelliseltä mysteeriltä Tampereen rikospoliisille. Ei näytä löytyvän yhtään vahvan motiivin omaavaa epäiltyä, kunnes yllättävä ja liiankin tuttu nimi nousee esiin. Tämä nostaa pintaan ristiriitaisia tunteita Koskisessa, joka joutuu samalla käsittelemään aikoinaan tekemiään virheitä ja laiminlyöntejä.

Tässä jännittävässä tarinassa Koskinen panee peliin koko uransa ja maineensa, jopa lähimmät henkilösuhteensa, jotta menneet virheet saadaan hyvitettyä. Koskisen työtä ei helpota yhtään se, että hänen on samalla selvitettävä tapausta, jossa tavallisia tamperelaisia häiritsee öisillä kaduilla miesjoukko.

Tyyli ja tunnelma

Jokisen tarinankerronta on taitavaa ja luontevaa. Hän käyttää yksityiskohtaisia ja eläviä kuvauksia Tampereen kaduista ja Pirkanmaan maisemista, jotka tekevät tarinasta entistä todentuntuisemman. Koskinen-sarja on tunnettu hyvin kirjoitetuista henkilöhahmoistaan, ja ”Pahasti tehty” ei ole tässä poikkeus. Jokisen hahmot ovat uskottavia ja inhimillisiä, mikä tekee heistä helppoja samaistua.

Yhteenveto

”Pahasti tehty” on erinomainen lisäys Seppo Jokisen Koskinen-sarjaan, joka pitää lukijan jännityksessä loppuun asti. Kirja tarjoaa jännittävän juonen, monimutkaisia henkilöhahmoja ja upeita maisemakuvauksia Tampereelta. Se on ehdoton lukukokemus rikoskirjallisuuden ystäville ja kaikille niille, jotka nauttivat hyvin kirjoitetusta tarinasta, joka yhdistää menneisyyden ja nykyhetken.

Saata pitää myös näistä