Korvapuustikesä

Adlibris:
5/5

Maija Kajanton ”Korvapuustikesä” on mukaansatempaava ja lämminhenkinen viihderomaani, joka kuljettaa lukijansa kesäiseen pikkukylään Keski-Suomeen. Tämä teos aloittaa uuden kolmiosaisen viihdekirjasarjan, jossa pullantuoksuinen kahvila, menneisyyden haamut ja arjen romantiikka sekoittuvat sujuvasti toisiinsa.

Juoni ja hahmot

Kristiina Kivimaa, lempinimeltään Krisse, on saanut tarpeekseen ravintola-alan hektisestä työstä ja päättää palata juurilleen. Hän nousee bussiin ja suuntaa Keski-Suomen sydämeen, Pyhävirralle, jossa häntä odottaa mummo, jolla on taito leipoa maailman parasta pullaa. Pienen kylän yhteisö ja kotiruoan tuoksut vievät Krissen mukanaan, samalla kun lukioaikainen poikaystävä ja komea kunnanjohtaja tuovat uuden säväyksen elämään.

Mutta ei elämä ole pelkkää pullantuoksua ja aurinkoa. Menneisyyden haamut alkavat nousta pintaan, ja Krisse joutuu kohtaamaan asioita, joita hän mieluiten ei ajattelisi.

Tyyli ja tunnelma

Maija Kajanto kirjoittaa sujuvasti ja elävästi, herättäen henkiin Pyhävirran kylän ja sen värikkäät asukkaat. Hän sekoittaa taitavasti arjen romantiikkaa ja syvällisiä teemoja, kuten menneisyyden haamut ja henkilökohtaisen kasvun. Kajanto onnistuu luomaan tarinaan hyvin uskottavan työelämäkuvauksen, joka onkin saanut kiitosta kriitikoilta.

Yhteenveto

”Korvapuustikesä” on viihderomaani, joka vie lukijansa kesäiseen Keski-Suomeen, pullantuoksuisen kahvilan keittiöön ja kyläyhteisön elämään. Tarina yhdistelee taitavasti arjen romantiikkaa, huumoria ja syvällisiä teemoja, jolloin lopputuloksena on kirja, joka sopii niin kevään aurinkoon kuin syksyn hämäräänkin.

Se on ehdottomasti lukukokemus niille, jotka nauttivat kevyestä viihteestä, jossa yhdistyvät arjen haasteet, romantiikka ja hyvä ruoka. Kirja sopii erityisesti Sophie Kinsellan ja Jojo Moyesin teosten ystäville.

Saata pitää myös näistä