Vuoden 2015 myydyin Self – help kirja

Self – help kirjat valtaavat suomen markkinoita eikä ihme, kirjojen tarkoitus on antaa konkreettisia neuvoja sille miten lukija voi tehdä elämästään helpompaa, parempaa ja tehokkaampaa. Tämä kirjallisuuden ala on nousemassa kovaa vauhtia ja esimerkiksi vuonna 2013 niiden liikevaihto oli Yhdysvalloissa 11 miljardia. Vaikka kirjat ovatkin löytäneet tiensä vasta viime vuosina Suomeen, on se kasvanut nopealla tahdilla.

Kaikkia maailmalla suosittuja kirjoja ei ole ehditty vielä kääntämään suomen kielelle ja vuoden myydyintä self – help kirjaa etsiessämme päädyimme valitsemaan kirjan, joka on käännetty tai tehty suomeksi.

mainimageSuomessa vuoden 2015 myydyin self – help kirja on Mad Succes – seikkailijan self – help. Kirja on julkaistu lokakuussa 2015 sekä tavallisena painoksena että e – kirjana. Se on Johnny Kniga kustantamon tuotetta ja sivuja löytyy 296.

Kirjailijoina toimivat Riku Rantala ja Tuomas ” Tunna” Milonoff jotka ovat yleisölle aikaisemmin tuttuja sarjastaan Madventures. Aikaisemmin sama kirjailija kaksikko on julkaissut kuusi muuta kirjaa jotka kaikki perustuvat jollain tavoilla yhteiseen televisio – ohjelmaan ja sen aiheisiin.

Kirjaa markkinoidaan ainoana self – help kirjana mitä kukaan tarvitsee ja sen kerrotaan sopivain kaikille lukijoille ujoista hiirulaisista aina rohkeimpiin maailmanmatkaajiin asti. Kirja sisältää 99 askelta joiden tarkoituksena on auttaa menestymään matkoilla, elämässä ja työssä.

Yhtenä pääasiana kirja keskittyy siihen, miksi unelmia kannattaa tavoitella ja kuinka niitä voidaan oikeasti saavuttaa ihmisten heikkouksista ja luonteeneroista piittaamatta.

Innoituksen kirja on saanut Rikun ja Tunnan maailmanmatkoilla, joka kirjailijoiden mukaan jättänyt molempiin lähtemättömän vaikutuksen ja muovannut heidän ajattelutapaansa maailmaa kohtaan. Kirja esittää kysymyksiä ja vastauksia siihen, miten otamme erilaisuuden vastaan, kuinka ymmärrämme meille outoja tapoja, miten ihmisten heikkoudet haittaavat ja rajoittavat hyvän elämän saamista ja miten ymmärrys auttaa kohtelemaan muita ihmisiä inhimillisemmin.

Kirja kertoo ettei sen tarkoituksena ole muuttaa ihmisistä täydellisiä vaan auttaa niitä pyrkimään parempaan elämään ja kehittämään itseään. Kirja onkin saanut suhteellisen positiivisen vastaanoton arvosteluissa, joskin kriitikoilla on myös herännyt kysymys siitä, tuotetaanko kirjoja vain rahan takia vai onko niiden tarkoitus parantaa maailmaa ja antaa lukijalleen konkreettista apua.