Parhaiten myyvät scifi kirjat.

Scifi on kirjallisuudessa suosittu genre ja sen alle julkaistaan vuosittain lukuisia uusia kirjoja. Kun lähdetään etsimään scifin suosituimpia ja myydyimpiä kirjoja, on kuitenkin katsottava hiukan kauemmas. Alla oleva lista esittelee lyhyesti neljä scifin kuolematonta klassikkoa, jotka ovat ihastuttaneet ja ihmetyttäneet lukijoita niiden julkaisemisesta tähän päivään asti. Kirjojen aiheet vaihtelevat osittain suurestikin ja kaikilla on jotain uutta annettavaa genreensä.

  • 1. Dyyni

Frank Herbertin kirjoittama Dyyni on julkaistu vuonna 1965 ja se suomennettiin ensimmäistä kertaa 1982. Se on palkittu esimerkiksi parhaan tieteisromaanin Hugo – palkinnolla ja se on saanut Nebulan parhaan novellin palkinnon. Sitä pidetään yhtenä scifi genren eeppisimmistä teoksista ja sitä on myyty yhteensä 12 miljoonaa kappaletta. Kirjassa on sivuja yhteensä 412, englanninkielisessä versiossa ja sen julkaisi Chilton Books.

Kirja kertoo lähitulevaisuuden ajasta, jossa maailma ulottuu tähtiin ja varakkailla perheillä on kokonaisia planeettoja hallussaan.

  • 2. Uuden auringon kirja

Uuden auringon kirjaTämä on kirjailija Gene Wolfen julkaisema romaani, joka ilmestyi neljässä eri osassa vuosina 1980 – 1983. Suomenkieliset kirjojen nimet olivat Kiduttajan varjo, 1980, Sovinnontekijän kynsi, 1981, Liktorin miekka, 1982 ja The Citadel of the Autarch, 1983.

Jokainen kirjasarjan novelleista on voittanut jonkun merkittävistä scifi palkinnoista ja nimetty parhaaksi novelliksi.

  • 3. Kuu on julma

Tämä scifi romaani julkaistiin vuonna 1966 ja sen on kirjoittanut amerikkalainen Robert A. Heinlein. Tarina kertoo kuussa asuvan väestön kapinoinnista sitä hallitsevaa maata kohtaan ja kirja on herättänyt paljon keskustelua sen liberaalien ajatusmallien vuoksi. Kirjassa on yhteensä 382 englannin kielistä sivua ja se on saanut lukuisia palkintoja kuten Hugo – palkinto, Locus Poll – palkinto ja Nebula palkinto.

  • 4. Osattomien planeetta

Vuonna 1974 julkaistu scifi novelli on kirjoittaja Ursula K. Le Guin käsialaa. Kirja on voittanut useita palkintoja, esimerkiksi Nobula – palkinnon parhaana novellina vuonna 1974. Kirja on saanut kiitosta sen tavasta käsitellä monia eri teemoja esimerkiksi anarkismia, yhteiskuntien rakennetta, kapitalismia, vallankumouksia, materiaalisuutta ja yksilöllisyyttä.

Kirja on käännetty lähes 30 eri kielelle ja se on luonut pysyvän aseman scifin genren klassikkona.