Kirja-arvosteluja löytyy netistä erilaisilta virallisilta sivuilta ja blogeista, sekä sanomalehdistä rajattomia määriä. Jokaisella on oma mielipiteensä kirjasta ja nykyisillä keinoilla tämä on entistä helpompaa tuoda julkisuuteen. On kuitenkin hyvin eri asia lukea naapurissa asuvan harrastajalukijan arvosteluja, verrattuna kirjallisuutta opiskelleen ja kirja-arvosWhere is the best book reviewsteluja työkseen kirjoittavan arvostelijan tuotteita. Tämä ei tarkoita etteikö naapurin tekemä arvostelu voisi olla lukijalle sopiva, jos näillä sattuu olemaan samanlainen mieltymys kirjoihin. Ammattitaitoinen arvostelija osaa kuitenkin paremmin verrata sekä kirjoituksen laatua että kirjoituksen sisältöä muihin genren kirjoihin ja kertoa mielipiteensä laajemman näkökulman kautta.

Kuitenkin on hyvä myös huomioida useiden harrastaja lukioiden mielipiteitä yhdessä. Erilaisilla nettisivuilla voi jättää oman arvostelunsa tiettyä kirjaa kohtaan ja antaa tälle oman mielipiteen mukaan esimerkiksi 1 – 5 tähteä. Vaikka yksittäisillä arvosteluilla ei olisikaan merkitystä, satojen lukijoiden mielipide kirjasta antaa arvosteluja lukevalle yleiskäsityksen siitä, mitä sadat tai jopa tuhannet muut lukijat ovat kirjasta ajatelleet.

Ammattilaiset arvostelevat myös herkemmin tunnetumpien kirjailijoiden teoksia ja sellaisia kirjoja joita on jo palkittu. Tavalliset lukijat ja heidän tekemät arvostelut kattavat laajemman kirjajoukon ja lähes kaikista kirjoista on löydettävissä harrastajien arvosteluja. Ammattilaisten valitsemat arvosteltavat kirjat riippuvat myös siitä, mihin arvostelu tulee esille. Jos se on luettavissa tietystä sanomalehdestä, keskittyy arvostelu yleensä kirjoihin joista kyseisen lehden lukijat voisivat olla kiinnostuneita.

Tietyt sivustot keräävät myös esille kirjojen saamia arvosteluja eri palvelimista, ottaen mukaan sekä ammattilaisten että muiden henkilöiden tekemät arvostelut. Näistä voidaan tehdä erilaisia listoja, esimerkiksi nimetä 100 parasta draama kirjaa tai vuoden parhaimmat elämänkerrat. Mitä useampia arvosteluja sivusto on kerännyt eri lähteistä, sitä paremmin lukija saa käsityksen siitä, millainen kirja on ja kannattaako sitä lukea.

Arvosteluja kannattaa myös etsiä sellaisista lähteistä joita lukisi itse muutenkin. Jos esimerkiksi nauttii tietyn sanomalehden kirjoituksista, on hyvä mahdollisuus että lehden kirja – arvostelija on valinnut arvosteltavaksi sellaisia kirjoja jotka sopivat lehden lukijakunnalle. Näin löytyy helpommin ne kirjat, joista lukijalla on mahdollisuus nauttia ja tietoa saa myös niistä kirjoista, mitä kannattaa välttää.