Kirja-arvosteluja löytyy netistä miljoonia, jokaisella kirjalla on sekä positiivisia että negatiivisia arvioita. Ongelmaksi muodostuu se, että arvostelijalla ei välttämättä ole samanlainen kirjallisuuden maku kuin mahdollisella muulla lukijalla. Jos arvostelija on antanut kirjalle hyvin negatiivisen palautteen, voi lukija jättää kirjan kokonaan lukulistaltaan, vaikka kirja olisikin voinut muodostua tälle lukijalle tärkeäksi ja rikkaaksi lukukokemukseksi. Toisaalta hyviä arvosteluita paljon saaneet kirjat voivat myös olla lukijalle täysin vääriä, kyse on siitä, minkälaisesta kirjallisuudesta lukija nauttii ja minkälaisia ominaisuuksia hän kirjassa hakee.

Kirja-arvosteluista voi kuitenkin olla paljon hyötyä, tietyt kirjallisuuden ominaisuudet ovat yleensä lukijasta riippumatta toivottuja tai ei-toivottuja. Tällainen ominaisuus on esimerkiksi kirjoituksen laatu. Jos lauseet tökkivät tai kirja on tökerön tuntuinen, ei paraskaan tarina saa tätä pelastettua. Laadukas kirjoittaminen voi taas luoda jopa puutteellisesta tarinasta tai kirjallisuudesta lukemisen arvoisen.

Kun kirja-arvosteluja luetaan ja etsitään, on hyvä tarkastella niitä kriittisesti. Mitä mieltä kyseinen arvostelija on ollut muista lukijan pitämistä kirjoista? Mitä mieltä arvosteliBook reviewsja on ollut niistä kirjoista, jotka eivät ole olleet lukijan mieleen? Miksi kyseisen arvostelijan palautteeseen kannattaa uskoa, ja kuinka paljon palautteesta kannattaa ottaa huomioon? Jos kriitikko on arvostelullaan täysin lytännyt kaikki, tai suurimman osan lukijan mielikirjoista, on hyvä mahdollisuus ettei tällä arvostelijalla ja lukijalla ole samaa makua. Jos taas lukijan mielikirjoja on ylistetty ja arvostettu suuresti, voi lukija kokeilla myös muita arvostelijan suosimia kirjoja, heidän näkemyksensä hyvästä kirjallisuudesta todennäköisesti kohtaa.

Ylipäätään kirja-arvosteluja etsiessä on hyvä tutkailla useampia arvosteluja ja katsoa kirjan saamaa palautetta kokonaisuutena. Esimerkiksi scifi-novelli on voinut saada hyvin erilaisen vastaanoton fysiikan lakeja opetelleelta arvostelijalta, joka keskittyy myös kirjan faktojen tarkasteluun. Toisaalta vain tarinaan keskittynyt arvostelija ei välitä faktatiedosta, vaan keskittyy yksin tarinan kulkuun, kiinnostavuuteen ja sujuvuuteen. Arvosteluja on hyvä lukea useasta eri kohteesta ja saada kattavampaa näkemystä siihen, minkälainen kirja on ja onko se lukemisen arvoinen. Jos tietty kirja on saanut lukuisia negatiivisia palautteita useilta erilaisilta arvostelijoilta, on se harvoin hyvä valinta. Sama koskee myös positiivista palautetta.

Vain yhden arvostelun perusteella ostopäätöksen tekeminen voi olla turhaa, varmemmin lukija löytää itselleen mieleisen kirjan tutkimalla useita arvosteluja tai käyttämällä sellaisien arvostelijoiden palautetta, joilla on ollut yhtäläinen maku lukijan kanssa kirjojen suhteen.