Kuinka etsiä netistä kirja – arvosteluja?

Kirja – arvosteluja on netti ja sanomalehdet pullollaan, mutta joskus kunnollisen arvostelun etsiminen voi olla vaikeaa. Kaikkia arvosteluja ei kannata lukea ja arvostelujen laatu voi vaihdella suurestikin. Tämän takia kannattaa keskittyä niihin sivuihin jotka ovat saaneet hyvä arvosteluja sivuina, muilta arvosteluja lukevilta henkilöiltä. Tärkeää on myös löytää arvosteluja jotka kertovat mielipiteensä kirjasta, paljastamatta juonta lisää. Tämän takia laadukkaan arvostelun löytäminen voi parhaimmillaan auttaa lukijaa löytämään uuden lempi kirjan, tai pahimmillaan pilata koko lukuelämyksen paljastamalla juonen tärkeimmät kohdat.

Kansainvälisiä, englanniksi löytyviä sivuja on loputtomasti ja näistä parhaimpiin lukijoiden mielestä kuuluu:

Sivut jolla kaikki voivat kirjoittaa arvosteluja

  • BookLikes

PuolassBookLikesa perustettu kansainvälinen sivusto mahdollistaa jokaiselle kirjalle oman blogin, pelkän profiilin sijasta. Tämä muuttaa koko sivuston ulkoasua huomattavasti ja tekee arvostelujen lukemisesta omanlaisensa kokemuksen.

  • GoodReads

Sivusto on kirjojen etsimiseen tarkoitettu hakusivu, joka tarjoaa myös mahdollisuuden kirjakerho tyyppiselle toiminnalle. Sivuilta löytyy miljoonia arvosteluja ja keskusteluja vanhoista sekä julkaisemattomista kirjoista. Sen sosiaalisen median tuntuma on vahva, koska sivustolla on niin lukematon määrä kommentteja ja arvosteluja.

Kriitikkojen kirjoittamat arvostelut

  • New York Times Book Blog

Tämä netissä toimiva lehden blogi eroaa saman lehden eniten myydyimmän listan arvosteluista siten, että sen arvostelut ovat kattavampia ja pidempiä. Ne sisältävät myös esimerkiksi kirjailijan haastatteluja ja muuta oleellista tietoa arvosteltavista kirjoista.

  • London Review of Books

Tällä sivustolla toimii ammatti arvostelijoita ja kriitikoita joiden työnjälki näkyy laadukkaina arvosteluina.

Suomalaisia kirja – arvostelun nettisivuja

  • Helsingin sanomat

Yhdellä Suomen suurimmalla sanomalehdellä on tietysti oma kirja – arvostelu sivu myös netissä. Nämä arvostelut on ammattilaisten kirjoittamia ja usein päivitetyt arvostelut esittelevät suosittuja ja palkittuja kirjoja, sekä uusia tulokkaita.

  • Kirjavinkit

Tältä sivustolta löytyy useita kattavia arvosteluja sadoista kirjoista. Arvosteluja ei voi kuka vain jättää, vaan heidän täytyy liittyä kirjavinkit sivuston kirjailijoiden joukkoon.

  • Risingshadow

Tämä suomalainen kirjojen arvosteluun perehtynyt sivusto käsittelee suurimmaksi osaksi vain scifi- ja fantasiakirjallisuutta. Sivusto on ollut hyvin suosittu kyseisien genrejen lukijakunnassa.

  • Elisa – kirja

Tältä sivustolla on mahdollista ostaa kirjoja ja saada niistä arvosteluja. Arvostelut ovat kyseisen sivun omien freelancereiden ja kirjoittajien tulosta.