Historian myydyimmät fantasiakirjat

Kaupat ovat pullollaan erilaisia kirjoja eri genreistä ja uusien mieleisten kirjojen löytäminen voi olla haastavaa. Fantasiakirjallisuudessa on kuitenkin kolme eri kirjasarjaa jotka peittoavat kaikki muut kirjat helposti niin myytyjen

kopioiden osalta kuin suosioltaankin.

  • 1. Taru sormusten herrasta

Tämä J. R. R. Tolkienin kirjoittama fantasiakirjasarja julkaistiin vuosina 1954 – 1955. Tolkien alkoi työstämään kirjThe Lord of the Ringsaansa Hobitti eli sinne ja takaisin kirjan jälkeen vuonna 1937 ja siitä on tullut yksi kaikkien aikojen myydyimmistä kirjoista. Kaiken kaikkiaan kirjoja on myyty yli 150 miljoonaa kappaletta ympäri maailman ja se on käännetty ainakin 38 eri kielelle.

Kirja on sijoittunut kirjailijan luomaan fantasia maailmaan ja siinä on esimerkiksi itse keksittyjä kieliä. Kirjasarja sisältää yhteensä 3 kirjaa joista ensimmäinen on nimeltään Sormusten ritarit, toinen on Kaksi tornia ja päätösosa on Kuninkaan paluu.

  • 2. Harry Potter

Tämä kirjasarja on englantilaisen J. K, Rowlingin kirjoittama kirjasarja johon kuuluu seitsemän kirjaa. Heti ensimmäisen kirjan julkaisemisesta lähtien kirjasarja on ollut todella suosittu ja sitä myytiin vuoteen 2013 mennessä 450 miljoonaa kopiota maailmanlaajuisesti. Kirjasarjan ensimmäinen osa, Harry Potter ja viisasten kivi, julkaistiin kesäkuussa vuonna 1997 ja sarjan päätösosa, Harry Potter ja kuoleman varjelukset julkaistiin 2007. Kirjasarjan muut osat ovat

Harry Potter ja salaisuuksien kammio, 1998

Harry Potter ja Azkabanin vanki, 1999

Harry Potter ja liekehtivä pikari, 2000

Harry Potter ja feeniksin kilta, 2003

sekä Harry Potter ja puoliverinen prinssi, 2005

Ensimmäinen kirja aloittaa tarinan 13 vuotiaasta pojasta joka ei tiedä olevansa velho. Kirjasarjan edetessä poika kasvaa vähitellen taikuuden ja muuttuvien poliittisten tapahtumien ympärillä.

  • 3. Narnian tarinat

Tämä kirjasarja on julkaistu vuosina 1950 – 1956 ja sen on kirjoittanut C. S. Lewis. Kirjasarja sisältää seitsemän lapsille suunnattua fantasia tarinaa ja se on yksi lastenkirjallisuuden kuolemattomista klassikoista. Sen kirjoja on käännetty 41 kielelle ja niitä on myyty yli 85 miljoonaa kappaletta. Pelkästään Suomessa myynti on noussut yli 170 000 kappaleen. Kirjojen perusteella on tehty lukuisia elokuvia, näytelmiä ja televisiosarjoja.